Суд відсторонив Супрун від виконання обов’язків голови МОЗ

оновлено

В. о. міністра охорони здоров’я України Уляну Супрун відсторонили від виконання своїх обов’язків.

Відповідне рішення Окружного адміністративного суду міста Києва опублікував лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко на сторінці у Facebook.

“Адмінсуд за нашим позовом заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки глави МОЗ. Життя та здоров’я українців – найвища цінність. За це і боремося!”, — написав головний “радикал”.

Відзначається, що позов був поданий народним депутатом від “Радикальної партії” Ігорем Мосійчуком і частково задоволений. “Заборонити… Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра”, — сказано в постанові суду.

 

Окружний адмінсуд Києва тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я через те, що вона “має подвійне громадянство і більше місяця є виконуючою обов’язки”.

“Окрім того суд врахував доводи позивача про те, що у 2015 році Супрун Уляна Надія отримала громадянство України і, водночас, досі перебуває у іноземному громадянстві (громадянство США), в той час як відповідно до Закону України “Про громадянство України” в Україні існує єдине громадянство”, — сказано в ухвалі суду.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України з 1 серпня 2016 року поклав виконання обов’язків міністра охорони здоров’я на заступника керівника МОЗ Уляну Супрун.

Читайте також:
#ЗупинитиБіль. Супрун закликала легалізувати канабіс у медичних цілях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна