Суддя розповів, які обов’язки виконуватиме Супрун після свого відсторонення

 

Відсторонена від повноважень виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун має право виконувати обов’язки першого заступника міністра.

Про це заявив на брифінгу в середу, 13 лютого, суддя-спікер Окружного адміністративного суду Києва Богдан Санін.

“Суд зазначає, що Уляна Супрун лише не може брати участь у засіданні Кабміну та не може визначати стратегічний план МОЗ. На інші обставини немає таких обмежень, їх суд не встановив. Увесь обсяг повноважень, які були делеговані Супрун як першому заступнику міністра охорони здоров’я відповідним наказом чи дорученням, залишається. Які це накази, суд не знає, але це знають у МОЗ”, – зазначив Санін, передає “Укрінформ”.

За його словами, суд також не вирішує питання, чи має право Супрун підписувати документи або договори.

“Ми визначаємо обсяг повноважень чи обмежень, на які поширюється ухвала. Якщо є сумніви щодо підписання того чи того документа, МОЗ має право звернутися за відповідним роз’ясненням, і суддя в рамках цієї справи в обсягах тих документів, які будуть надані, дасть відповідне роз’яснення”, – наголосив суддя-спікер.

Також в середу, 13 лютого, брифінг провела заступник міністра охорони здоров’я Ольга Стефанишина.

На ньому вона заявила, що через заборону суду Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я, відомство не може розподілити у регіони України імунобіологічні препарати та життєво необхідні ліки, зокрема з надкоротким терміном зберігання.

“Ми не можемо розвезти по регіонах життєво необхідні ліки, зокрема для онкохворих пацієнтів, термін придатності яких 21 день, також ми не можемо розвезти 390 тисяч доз вакцин для військовослужбовців. За місяць не буде у регіонах вакцин проти поліомієліту – 1 млн. доз заблоковано на центральному складі”, – зазначила Стефанишина.

За її словами, через рішення Окружного адмінсуду, українці, які потребують лікування за кордоном, лишаються без необхідної медичної допомоги.

“44 людини ще тиждень тому мали їхати на лікування за кордон. А для них важливий кожний день”, – наголосила Стефанишина.

Читайте також:
Звільнення Супрун зупинить реалізацію медичної реформи, – Нефьодов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна