Кобзар з кулеметом. На Донбасі воює фіналіст конкурсу двійників Тараса Шевченка. ФОТО

 

Володимир Шевченко. Фото: прес-служба 93 омбр “Холодний Яр”

Боєць 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”, мешканець Черкащини Володимир Шевченко дуже схожий на свого видатного земляка, поета й художника Тараса Шевченка, та був фіналістом конкурс двійників Кобзаря.

Як передає “Новинарня“, про свого бійця повідомила прес-служба 93 омбр, яка зараз виконує завдання в зоні бойових дій на Донеччині.

“Викапаний Кобзар! Це перше, що спадає на думку, коли бачиш Володимира з міста Тальне на Черкащині, бійця 93-ї бригади “Холодний Яр”… У мирному житті чоловік брав участь у конкурсі двійників Тараса Григоровича, який проводили брати Капранови. І став його переможцем! Та ще й прізвище у нього, як у поета – Шевченко. Не дивно, що і побратими називають товариша “Тарасом”, – ідеться в дописі бригади.

Володимир Шевченко з тоді ще накладними вусами, 2011 рік

“Знайомі запропонували поїхати у Київ на конкурс. Проти мене виступав артист, який постійно грав ролі Шевченка, але я все одно посів перше місце. Мені накладали грим, клеїли штучні вуса. Після тієї події я вирішив відпустити власні. Потім я грав Шевченка у Черкаській філармонії. Мав виступати у Києві, але почався Майдан і війна…” – розповідає Володимир Шевченко, якого побратими називають також “Михалич”.

Володимир Шевченко (праворуч) із міста Тальне на презентації конкурсу двійників Тараса Шевченка в Києві разом із заслуженим артистом України Петром Панчуком, 2011 рік. Фото: Газета по-українськи

За даними ЗМІ, на конкурсі 2011 року Володимир Шевченко з Тального був одним із фіналістів, а конкурував із ним заслужений артист Петро Панчук.

Володимиру Шевченку 50 років, до війни працював на будівництві.

“У Збройні Сили хотів піти вже у 2014-му році. Але мене не взяли. Дивно, адже я мав військову спеціальність – «командир радіовзводу» і «командир танка Т-80». Служив строкову і надстрокову службу в Німеччині. У 93-тю бригаду все ж вдалось потрапити у 2015 році”, – каже Шевченко.

Прес-служба “Холодного Яру” зауважує, що “у своїй громадянській позиції Володимир так само безапеляційний, як і Тарас Григорович – вважає, що війна на Донбасі може закінчитися тільки перемогою”.

“Без перемоги миру не буде. Тих, хто не згідний, треба поставити на місце, цих заблудлих овець треба вчити. Вони і так вже багато горя наробили. А тим, хто йде на нас зі зброєю – дати по соплям. Тоді буде порядок”, – заявляє боєць із Тального.

“Тарас” упевнений, що Донбас – це питомо українська земля, і якби не було російської армії, ми б давно отримали перемогу, за лічені місяці ще у 2014 році.

“Щодо перемовин – ні, любі друзі, так воно не буде! Росіяни нас завжди зневажали і недооцінювали. У мене колись були знайомі з Росії. Казали мені: ви, хохли, як тьолки – вам кільце у ніс, і повернув, куди треба. Та ми не такі прості! І війна це довела. Правильно Тарас казав: «ще повіє огонь новий з Холодного Яру!»” – каже Шевченко-воїн.

Читайте також:
93-тя бригада “Холодний Яр” офіційно відхрестилася від підтримки Тимошенко

На Донеччині загинув старший солдат 93-ї омбр Ігор Наконечний “Замок”

“Бригада, що робить з людини Воїна”.
93 омбр представила гімн і відцуралася від спадку СРСР. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна