93-тя бригада “Холодний Яр” офіційно відхрестилася від підтримки Тимошенко

 

Командування 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр” ЗС України відреагувало на заяви зі штабу Юлії Тимошенко, нібито 93 омбр підтримує її на виборах. Такі дії політтехнологів в “Холодному Яру” назвали “передвиборчим сказом”.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в заяві командування 93-ї бригади, що базується в смт Черкаське на Дніпропетровщині, яку було оприлюднено 30 січня.

“На офіційному сайті ВО «Батьківщина» подають вирвані окремі фрази з висловлювання колишнього офіцера 93-ї бригади Сергія Смаглія: «Я підтримую Юлію Тимошенко з 2002 року… Якщо треба віддати життя, я знаю, що ми готові… Справжні військові підтримують Юлію Тимошенко. Я можу сказати це за свою бригаду, яка зараз стоїть під Авдіївкою».
Офіційно повідомляємо, що слова вищевказаного пана є виключно його особистою думкою. І ми поважаємо її. Як і ставимося з повагою та розумінням до конституційного права кожного на свою власну політичну позицію та переконання.
Але в той же час, нагадуємо, що 93-тя бригада «Холодний Яр», як військова частина Збройних сил України, є багатотисячним колективом громадян з особистими політичними, релігійними та іншими смаками і переконаннями.
93-тя бригада не брала і не буде брати участі у жодній передвиборчій агітації та заявляє про свою аполітичність!” – сказано в заяві.

“А легковажним «розумакам-піарникам», які намагаються використати нашу 93-тю бригаду як засіб агітації, нагадаємо, що холодноярці пройшли Піски, Карлівку, Авдіївку, Іловайськ і Донецький аеропорт, Бахмутку і Кримське, Волноваський напрямок. Ми легко переживемо і ще пару місяців передвиборчого сказу. А чи принесе вам користі спроба образити громадсько-політичні почуття тисяч воїнів, що билися, зараз воюють і ще прийдуть боронити Україну під стягами 93-ї бригади – велике питання”, – зазначили у військовій частині.

“Це стосується всіх без виключення кандидатів. Залиште нас у спокої осторонь ваших політичних ігор! Дозвольте нам продовжувати виконувати бойові завдання та робити те, для чого 93-тя бригада була створена і що вона вміє краще всього – знищувати ворогів України”, – наголосили в “Холодному Яру”.

“Ми всі дорослі люди, здатні самостійно прийняти рішення. Сподіваємося на порозуміння”, – резюмувало командування 93-ї бригади.

Як інформувала “Новинарня“, 19 січня стало відомо, що на Донбасі 93-тя бригада збила й показала ударний дрон противника.

Читайте також:
“Бригада, що робить з людини Воїна”. 93 омбр представила гімн і відцуралася від спадку СРСР. ВІДЕО

“Кіборги” на з’їзді Тимошенко – це їхній вибір,
відповідальність і паралелі з УНР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна