Бойовики “ЛНР” передали Україні 33 в’язнів з окупованої території Луганщини. ФОТО

 

У четвер, 7 лютого, з ОРЛО на підконтрольну територію України бойовики передали 33 осіб, що відбувають покарання за скоєні раніше злочини.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денисова.

“Сьогодні у містечку Щастя нам передали 33 засуджених, які перебували в пенітенціарних установах в окремих районах тимчасово окупованої території Луганської області, для продовження відбування покарання на підконтрольній уряду України території”, – написала вона у “Фейсбуці”.

передача засуджених з ОРЛО - 7 лютого 2019 _2 передача засуджених з ОРЛО - 7 лютого 2019 _7 передача засуджених з ОРЛО - 7 лютого 2019 _3 передача засуджених з ОРЛО - 7 лютого 2019 _4 передача засуджених з ОРЛО - 7 лютого 2019 _1 передача засуджених з ОРЛО - 7 лютого 2019 передача засуджених з ОРЛО - 7 лютого 2019 _5 передача засуджених з ОРЛО - 7 лютого 2019 _8
<
>

Як видно з поширених фото, передачу засуджених українським силовикам здійснювали напряму бойовики “ЛНР” – у військовій формі з відповідною символікою.

При цьому була присутня так звана “омбудсман ЛНР” Ольга Кобцева.

Денисова зазначила, що у грудні 2018 року відбулась передача 42 ув’язнених з ОРДЛО. Із них 12 уже звільнено у зв’язку з відбуттям призначеного строку покарання.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.