На підконтрольну Україні територію з ОРЛО перемістили 42 ув’язнених, – Денисова

 

Українська сторона забрала із тимчасово непідконтрольної території Луганської області 42 засуджених, які виявили бажання відбувати покарання на підконтрольній українській владі території.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова у середу, 12 грудня, на своїй сторінці у Facebook.

“Щойно у містечку Щастя забрала наших засуджених, яких утримували у в’язницях на непідконтрольній частині Луганської області. Вони самі, через рідних і близьких людей або ж за допомогою правозахисників, виявили бажання повернутися для продовження відбування покарання на контрольованій Урядом України території”, — зазначила Денісова.

За її словами, Офіс Уповноваженого отримав близько тисячі звернень з проханням про переміщення. Це питання неодноразово обговорювалося на зустрічах Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, що відбувалися у Мінську.

“Цього разу представники окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях у Луганській області передали нам 42 особи. Також українській стороні були передані їх кримінальні справи”, — розповіла уповноважена Верховної Ради України з прав людини і наголосила, що  це перший випадок передачі ув’язнених.

У четвер, 13 грудня, переміщення засуджених до початку війни з окупованого Донецька продовжиться.

“Принагідно, українська сторона сьогодні ще раз наголосила представникам ОРДЛО , що ми готові до звільнення заручників — військових і цивільних — і пропонуємо 27 грудня здійснити таке звільнення в форматі 66 на 19”, — зазначила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Читайте також:
Денисова з посиланням на Москалькову спростувала каліцтва полонених моряків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.