Україна зацікавлена купувати у США нову летальну зброю, – Климпуш-Цинцадзе

 

Україна зацікавлена розпочати масштабну закупівлю високотехнологічного оборонного обладнання зі Сполучених Штатів Америки, у тому числі додаткових комплексів летальної зброї, як ПТРК Javelin.
Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з представником США у Групі стратегічних радників високого рівня Міністерства оборони України генерал-лейтенантом Збройних сил США Кітом Дейтоном 1 лютого.

“Буквально вчора Президент Петро Порошенко підписав закон про закупівлю зброї за кордоном без посередників, який до того був підтриманий урядом та Верховною Радою. Вважаю це добрим сигналом для зміцнення обороноздатності нашої держави”, – підкреслила віце-прем’єр.

Також Клиппуш-Цинцедзе зазначила, що Україна сподівається стати активним учасником американської програми “Іноземне військове фінансування” (Foreign Military Financing, FMF).

“Допомога США продовжує вдосконалювати підготовку бойових частин Збройних сил України, їхнє обладнання, медичне та матеріально-технічне забезпечення. Маю надію, що з новим законодавством наша співпраця стане ще міцнішою”, – наголосила віце-прем’єр-міністр.

Іванна Климпуш-Цинцадзе привітала Кіта Дейтона з нещодавнім призначенням (він увійшов до групи стратегічних радників високого рівня 27 жовтня 2018 року). “Переконана, ваш унікальний досвід, знання регіону та свіжий погляд на ситуацію в Україні нададуть нового імпульсу та енергії для подальшого реформування сектору безпеки й оборони України”, – підкреслила заступник глави уряду.

“Вся наша команда сфокусована на тому, щоб допомогти Україні впроваджувати якісні реформи оборонного сектору”, – наголосив Кіт Дейтон.

“Я добре розумію складність умов, у яких опинилася Україна, однак не потрібно шукати причини, що гальмують процес перетворень у країні. При наявних можливостях необхідно наполегливо працювати, не спиняючи процес реформування сектору безпеки й оборони України”, – цитує радника зі США прес-служба уряду.

Читайте також:
Київ виконав більшість завдань НАТО, оцінка Альянсу безпрецедентно позитивна, – уряд

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.