“Хорея козацька” презентувала “Пісні Української революції”. АУДІО

 

У День пам’яті Героїв Крут, 29 січня, у Києві презентували альбом “Пісні Української революції” – унікальний проект Українського інституту національної пам’яті і гурту “Хорея Козацька” на чолі з Тарасом Компаніченком.

“Усі ці твори були активно співані на великих і малих сценах України в часі 1917-1921 років на урочистих подіях, військових мітингах, при відновленні «Просвіт», відкритті гімназій та університетів. Ці пісні співали на воєнних позиціях, на шикуванні військ; вони виконувалися кобзарями, бандуристами, оперними співаками, просвітянськими, військовими, міськими, студентськими хорами, Українською республіканською капелою та Українським національним хором. Багато творів були забуті і не звучали в Україні майже століття”, – розповів Компаніченко.

Тарас Компаніченко

Як повідомили “Новинарні” в УІНП, до збірки увійшли пісні на слова Тараса Шевченка, Миколи Вороного, Бориса Гріненка, Івана Франка, Олександра Олеся, Романа Купчинського, Володимира Самійленка та інших, і на музику Миколи Лисенка, Кирила Стеценка, Дениса Січинського та ін.

Прослухати композиції з альбому “Українські повстанські пісні” можна тут, а завантажити – за цим посиланням.

Читайте також:
De Libertate: “Хорея Козацька” презентувала альбом пісень про свободу. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна