Заметіль на Донбасі завадила евакуації поранених. ВІДЕО

 

Снігопади й вітер ускладнили ведення воєнних дій на Донбасі: на фронті утворилися величезні перемети, і деякі позиції виявилися фактично відрізаними від сполучення з тилом.

Як ідеться в сюжеті ТСН, на дорогах у заметах вище людського зросту застряють фури, один із водіїв непритомніє після снігових розкопок, а снігоочисна техніка ледь проходить, проте слідом за нею шлях знову замітає снігом.

Найгірше, що наробила така погода – це завадила евакуації поранених бійців. Їх планували транспортувати до Харкова, однак завдання було визнане неможливим, розповідає кореспондент Наталя Нагорна.

Серед тих, хто чекав на аероевакуацію, Станіслав – 28-річний контрактник родом із Молдови. Із перемотаною головою і в термоковдрі він намагається переконати, що “герої – це ті, хто захищав і поранений був, а я так, просто…”

Станіслав дістав уже друге поранення на Донбасі, але радіє, що через два-три місяці після лікування знову зможе стріляти й повернутися на передову.

Костянтин Гуменюк – головний хірург Об’єднаних сил. Він оперував, перев’язував – майже не спав, але своїми пацієнтами задоволений: “Стан на ранок стабільний, все необхідне забезпечення є. Слава Богу, без ампутацій”.

Фото: ДСНС

Снігова “блокада” трапилася якраз 25-26 січня, одразу після того, як у Катеринівці бойовики поцілили з ПТРК у вантажівку 25 омпб 54-ї бригади, загинув 53-річний капелан-стрілець Віталій Губенко, четверо військових дістали поранення.

“Такі втрати зараз виникають несподівано – не в бою, а радше від підступності ворога. На більшій частині передової війна зараз у напівзамороженому стані, коли й бойових дій майже немає, а й піти з позицій ніхто не може, бо противник одразу ж просунеться на цю територію. До всього, проблем додає і погода”, – розповідає журналістка.

“Кілька днів іде сніг, потім дощ, відлига. Міняється погода – ставить у незручні умови”, – зізнається військовослужбовець із позивним “Брат”.

Читайте також:
Вхурделило на передовій: воїни ЗСУ не пам’ятають таких снігів. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна