“Влада мене не хвилює”. Вакарчук прокоментував ставлення до виборчої кампанії

 

Музикант і громадський діяч Святослав Вакарчук визнав, що долучається до української політики, але не підтвердив, що буде балотуватися на президентську посаду на виборах 2019 року.
Як передає “Новинарня“, такі заяви Вакарчук зробив у Лондоні у вівторок, 22 січня, під час лекції “Реальні зміни в Україні – потреба успішного майбутнього”.

“Я у справі, і ви дізнаєтеся швидше”, – сказав лідер гурту “Океан Ельзи”, не визнавши, що він буде балотуватися на пост президента.

“Влада як така не хвилює мене”, – заявив музикант, який останнім часом веде активну громадську діяльність.

“”Я хотів би залучити в українську політику якомога більше нових облич… Те, що підштовхує мене в політику – це розчарування сучасним станом української політики. Неможливо дивитись на ці обличчя на білбордах по всьому Києву. Нам потрібні нові політичні лідери”, – цитує Вакарчука ФБ-сторінка Українського університету в Лондоні.

“Я не вірю в революції, бо вони не забезпечують стійких рішень… Подивіться на Ірландію. Вона втратила половину населення під час Картопляного голоду [1845-1849 років], а зараз вона має ВВП на душу населення вищий, ніж у колишньої метрополії… Внутрішні питання – боротьба з корупцією і трансформація судової системи – повинні бути визначальними”, – такі месиджі промовця наводить дописувач.

Захід за участі Вакарчука у Purtcullis House був організований Українським британським товариством (The British Ukrainian Society).

Раніше Святослав Вакарчук уже неодноразово робив заяви, які трактувалися як його намір балотуватися.
Соціологи включають його до анкет для замірів рейтингу, але передвиборчу кампанію Вакарчук не веде, і його підтримка в останні місяці знизилася.

Читайте також:
Вся теперішня політична культура тримається на “недоморалі”, – Вакарчук

Садовий припускає об’єднання з Гриценком і Вакарчуком на парламентських виборах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна