На мосту Патона в Києві утворили “ланцюг єдності” на честь 100-річчя Злуки

 

У Києві у вівторок, 22 січня, відбулася традиційна акція на честь Дня соборності України. На мосту Патона кілька десятків людей утворили “живий ланцюг єдності”, символічно об’єднавши два береги Дніпра.

“Одна, єдина, соборна Україна”, — скандували учасники акції. Вони рухалися двома колонами по пішохідній частині мосту з барабаном та національною символікою.

Кожна колона несла свою частину жовтого або синього прапора завдовжки 30 м. Колони зустрілися посередині мосту та символічно об’єднали лівий і правий береги Дніпра – схід і захід України. Люди утворили разом прапор України.

Волонтери пропонували усім охочим розфарбувати обличчя в кольори державного прапора – нанести на щоку дві паралельні короткі смужки синього ті жовтого кольорів.

Як передає “Укрінформ“, учасники разом виконали гімн України, а також вшанували пам’ять Героя України Сергія Нігояна, що був убитий 22 січня 2014 року, та всіх борців, які поклали своє життя за Українську державу, запаливши свічки.

Учасники ланцюга надалі рушили в бік лівого берега, де на них чекав гарячий чай. Люди отримали роздруковану версію Акта Злуки і пам’ятну жовто-блакитну стрічку на згадку про акцію.

Традиційний захід приурочено до 100-ї річниці проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР), що відбулося 22 січня 1919 року.

Цього року акція на мосту Патона відбулася вже 12-й раз.

Як можна побачити з онлайн-трансляції “Громадського”, нинішня акція була дещо скромнішою за масштабами, порівняно з минулорічною.

Основне, офіційне святкування Дня Соборності почалося 22 січня о 10:00 на Софійській площі.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні у Празі (Чехія) українці з нагоди Дня соборності утворили “живий ланцюг єдності” через річку Влтава.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна