День Злуки: у Києві об’єднали береги Дніпра живим ланцюгом з “Петлюрою”. ФОТО

 

На мосту Патона в Києві 22 січня, у День соборності України, відбулася традиційна акція “Об’єднай береги Дніпра живим ланцюгом Соборності”.

У цей день 1919 року було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, а 1918 року – ухвалено IV Універсал про державну незалежність УНР.

Подібна акція до річниці проходить у столиці вже водинадцяте.

Десятки активістів із синьо-жовтими прапорами взялися на мосту за руки, утворивши живий ланцюг, що символічно об’єднав береги Дніпра.
У руках вони тримали також прапор 30-метрової довжини.

Деякі учасники “ланцюга” були вбрані в історичні військові однострої часів УНР. Колориту акції додала також присутність панцерника з написом “Петлюра”.

Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив один з організаторів заходу, депутат Київради від “Самопомочі”, музикант Вадим Васильчук.

“Вітаємо зі святом! З Днем Соборності! Як й обіцяли: ось наш сюрприз – броненосець “Петлюра!” – написав він у соцмережі, поширивши фото.

Фото з ФБ Вадима Васильчука і УНІАН:

ланцюг Злуки 2018 Вадим Васильчук броньовик Петлюра ланцюг Злуки 2018 ланцюг Злуки 2018 _3 ланцюг Злуки 2018 _2 ланцюг Злуки 2018 _4
<
>

Загалом 22 січня в усіх регіонах України з нагоди відзначення Дня соборності заплановано проведення 282 масових заходів. За попередньою інформацією, участь в урочистостях візьмуть понад 62 тисячі осіб, інформує сайт Нацполіції.
Публічну безпеку і порядок під час проведення масових заходів забезпечуватимуть понад 3,2 тис. правоохоронців, серед них – 560 військовослужбовців Національної гвардії України.

Читайте також:
100 років незалежності: як рекламувала себе УНР. ІНФОГРАФІКА, МАПИ

Як відзначали День Соборності-2017 в різних містах України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна