Українці утворили “ланцюг єдності” на Карловому мості в Празі

 

Українці в неділю, 20 січня, утворили живий ланцюг єдності на Карловому мості в Празі в рамках святкування Дня Соборності та 100-річчя проголошення Акта Злуки.

Про це повідомляють на сторінці у Facebook посольства України в Чехії.

“Українці з різних куточків нашої держави взялися сьогодні за руки та утворили живий ланцюг єдності на Карловому мості в Празі. Акція відбулася на знак солідарності з Україною, де щороку символічно єднають живим ланцюгом Правобережну та Лівобережну Україну на мості Патона в Києві. Так місцеві українці долучилися до святкування Дня Соборності та 100-річчя проголошення Акта Злуки”, — йдеться у повідомленні.

Головним організатором акції стало українське диппредставництво в Чеській Республіці.

“Дякуємо всім, хто прийшов, ви молодці. Ви всі знаєте, що це символічна акція, яка єднає всіх українців із різних регіонів та українців, що живуть тут, у Чехії. Ми зібралися із солідарності до акції, що відбуватиметься у Києві 22 січня”, – зазначили організатори акції з посольства України в Чехії.

Читайте також:
У Чехії створять e-каталог місць української пам’яті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна