Італійський фотограф, який “зникав” під Маріуполем, опублікував потужний репортаж про ЗСУ

 

Провідне італійське видання La Stampa опублікувало фоторепортаж репортера Роберто Травана, який наприкінці грудня 2018 року перебував в районі операції Об’єднаних сил на Маріупольському напрямку.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Зазначається, що фотожурналіст Траван неодноразово відвідував Схід України “з метою фіксації та доведення до свідомості італійських і європейських громадян суворої реальності, в якій п’ятий рік живе Україна”. Його фотографії виставлялись на багатьох виставках в Італії та ставали переможцями міжнародних конкурсів.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно фото Роберта Травана перемогло на міжнародному конкурсі “Tokyo International Foto Awards“ в номінації “Останній погляд”. На знімку зображений старший сержант Збройних сил України, гранатометник 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців Сергій Кобченко, який невдовзі після знімкування – у квітні 2017 року – загинув під Авдіївкою.

Одразу після перемоги італійського фоторепортера на конкурсі сепаратистські та російські ЗМІ поширили фейк, нібито Роберто Траван зник (або ж був убитий) під час відрядження в Маріуполь.
Міноборони України спростувало ці заяви.

“Пропонуємо уважно подивитись фотографії італійського репортера ([більше -] за посиланням на сайт La Stampa), що передають непросте буденне життя мирних українських населених пунктів поруч з лінією фронту та відтворюють героїчні обличчя захисників України, які, не дивлячись на важку службу непохитно вірять у перемогу!” – пише МОУ.

На цих світлинах Роберто Травана – Маріуполь, Широкине, Волноваха, Павлопіль, моряки ВМСУ, прифронтові блокпости, опорники тощо:

Фотогалерея:

Роберто Траван - Широкине Роберто Траван - Маріупольський напрямок ООС ЗСУ _1 Роберто Траван - Широкине Роберто Траван - Маріуполь _1 Роберто Траван - Широкине _1 Роберто Траван - Павлопіль Роберто Траван - Павлопіль міни Роберто Траван - Маріупольський напрямок ООС ЗСУ Роберто Траван - Маріуполь військові Антон і Юлія Роберто Траван - Маріуполь блокпост Роберто Траван - Маріуполь _2 Роберто Траван - Волноваха люди Роберто Траван - Волноваха ЗСУ Роберто Траван - Маріуполь ЗСУ - Путін хуйло Роберто Траван - Маріуполь
<
>

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна