МОУ спростувало фейк росЗМІ про зникнення на Донбасі італійського фотографа Роберто Травана

 

Міністерство оборони України спростувало інформацію, що з’явилася в російських ЗМІ та на ресурсах терористичної організації “ЛНР”, про нібито зникнення на Донбасі італійського фоторепортера Роберто Травана.

“За “дивним” збігом обставин, незабаром після нашої публікації про нагороду, яку отримала фотографія загиблого на Донбасі старшого сержанта Збройних сил України Кобченка Сергія, представлена італійським фоторепортером Роберто Траваном на розгляд міжнародного конкурсу Tokyo International Foto Awards, у пропагандистських ЗМІ країни-агресора піднялася хвиля фейкових новин стосовно нібито “зникнення” італійського фотографа “на українській частині Донбасу”, – зазначили в прес-службі Міноборони.

В оборонному відомстві повідомили, що Траван особисто зв’язався з ними та підтвердив, що живий, здоровий, вчасно повернувся до Італії для святкування з сім’єю Різдва й Нового року.

Пропагандистські росЗМІ писали, що Траван приїхав до Маріуполя в грудні 2018 року, востаннє зв’язувався зі знайомими 23-го числа, коли українські військові нібито мали відвезти його на передову, після чого було “кілька версій” – буцімто італійця могли вбити чи викрасти в п’яній гарячці або ж через те, що він “занадто багато побачив”.

Читайте також:
Світлина із загиблим українським воїном отримала золоту нагороду міжнародного конкурсу в Японії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна