Лукашенко зустрівся з Медведчуком у Мінську, щоб “зорієнтуватися” у війні на Донбасі

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся в Мінську з українським політиком проросійського спрямування, кумом президента РФ Путіна Віктором Медведчуком та заявив про необхідність якнайшвидшого врегулювання конфлікту в Україні.

Як передає білоруське інформагентство БЕЛТА, зустріч відбулася в понеділок, 14 січня.

Лукашенко зазначив, що знає позицію Віктора Медведчука щодо “нормалізації” відносин між Росією і Україною.

“З точки зору нашої подальшої поведінки – Білорусі – нам дуже важлива ваша інформація. Ви повинні мене якось зорієнтувати в цій ситуації”, – сказав президент РБ.

“Це непорозуміння (інакше не назвеш) треба закінчувати. Братські республіки, народи… Робимо нашим ворогам і суперникам подарунок своїми руками”, – сказав Лукашенко.

“Для мене це важливо не тільки тому, що я особисто вболіваю за те, що там відбувається, але і тому, що це наша рідна Україна. Я і служив, багато разів бував там, та й не приховую, що моє давнє коріння сягає кудись туди, між Черніговом і Києвом”, – нагадав Лукашенко.

Він заявив, нібито після початку війни на Донбасі (“ми чітко вели облік”) “хлинув потік з України” в Білорусь – до 150 тисяч осіб, і “ми надали їм рівні умови і права з нашими білорусами”.

У свою чергу Медведчук заявив: “Дійсно, сьогодні наша країна переживає багато проблем. І я тут хочу відзначити вашу (Лукашенка – “Н”) особисту роль і роль Білорусі в мирному врегулюванні в Донбасі. Білорусь надала переговорний майданчик, були підписані відомі у всьому світі мінські угоди. Не зважаючи на те, що вони, на превеликий жаль, не виконуються, це єдина угода, яка існує як план мирного врегулювання в Донбасі. І всі сторони розуміють те, що мир може бути тільки на умовах, підписаних у Мінську”.

Медведчук додав, що сам із 2014 року бере участь у переговорному процесі й часто буває в Мінську.
При тому що відомо: він в останні півроку фактично усунутий від роботи в Тристоронній контактній групі.

Як інформувала “Новинарня“, останніми тижнями ускладнилися відносини між Росією й Білоруссю. За однією з версій, президент РФ Володимир Путін планує зберегти владу після завершення своєї каденції, очоливши Союз Росії й Білорусі.

Читайте також:
Порошенко визнав Медведчука “голосом Путіна”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна