Медведчука на мінських перемовинах замінили представники СБУ і МінТОТ, — Геращенко

 

Питаннями звільнення заручників у гуманітарній підгрупі у перемовинах Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську займаються представники СБУ та МінТОТ.

Про це заявила перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, яка також входить до гуманітарної підгрупи ТКГ, передає “Укрінформ”.

“Я можу підтвердити, що представник, про якого ви запитуєте (Віктор Медведчук), з весни не брав участь у мінських перемовинах. Службу безпеки України зараз у гуманітарній підгрупі представляє керівник Об’єднаного центру СБУ з питань звільнення заручників і політв’язнів Юрій Качанов, а також до мінської гуманітарної групи доєднався представник Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Сергій Загородний. Разом вони працюють у гуманітарній підгрупі в Мінську, і, власне, 19 грудня саме в такому складі українська сторона буде представлена на гуманітарній підгрупі в Мінську”, – сказала Геращенко.

Вона додала, що під час засідання 19 грудня Україна вкотре спробує звільнити 19 українських заручників в обмін на помилування 66 сепаратистів та обміняти 23 росіян, які відбувають покарання в українських тюрмах і колоніях, на 23 незаконно утримуваних у Росії українських політв’язнів.

За словами Геращенко, українська сторона на кожній зустрічі в Мінську порушує питання зниклих безвісти і наполягає на створенні тристороннього механізму їх розшуку за участю України, Росії, Міжнародного Комітету Червоного Хреста із запрошенням представників ОРДЛО.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Петро Порошенко визнав, що один із лідерів партії “За життя” Віктор Медведчук є голосом Путіна на переговорах тристоронньої контактної групи, однак уже понад півроку не бере участі в роботі ТКГ.

Читайте також:
СБУ та прокуратура провели обшук у керівника львівського осередку руху Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна