Порошенко визнав Медведчука “голосом Путіна”

 

Президент Петро Порошенко визнав, що один із лідерів партії “За життя” Віктор Медведчук є голосом Путіна на переговорах тристоронньої контактної групи, однак уже понад півроку не бере участі в роботі ТКГ.

Про це Порошенко заявив на великій прес-конференції 16 грудня в Києві, коментуючи питання про долю українських політв’язнів за відсутності комунікації з Путіним.

На запитання про те, якою наразі  є роль Медведчука у звільненні українських заручників і полонених, президент сказав: “Ми всі все розуміємо. Де-факто Медведчук є представником Путіна на цих [мінських] переговорах. І він є єдиним джерелом, каналом для донесення його позиції”.

“Треба перевірити, але здається з травня чи квітня він не бере участі у засіданнях ТКГ”, – сказав Порошенко.

“І якщо стоїть питання перед президентом Порошенком, що він має зустрічатися і готувати будь-які пропозиції, які допоможуть повернути наших хлопців і дівчат додому – чи це є заручники на окупованій території, чи політв’язні  – я буду це робити і буду зустрічатися [з Медведчуком]”, – заявив глава держави.

За словами Порошенка, після акту агресії РФ у Чорному морі намагався напряму зв’язатися з Володимиром Путіним, але той відмовився спілкуватися, згодом пославшись на “виборчу кампанію” в Україні.

“Перешкода, що ми вже рік не можемо звільнити жодного в’язня – з тюрем Російської Федерації, ОРДЛО та Криму – полягає не в тому, що Путін не хоче спілкуватися з Порошенком. А в тому, що він не хоче їх звільняти”, –  заявив президент України.

“Він відмовився не тому, що це пов’язано з виборчим процесом в Україні, а тому, що йому немає що сказати”, – наголосив Порошенко.

Глава держави додав, що Путін “не очікував, що протягом 24 годин [нападу на кораблі ВМСУ], за які були проведені інтенсивні консультації з міжнародними партнерами, будуть заяви Великої сімки, ЄС, більшості країн”.

Читайте також:
Порошенко назвав умову, за якої не продовжуватиме воєнний стан

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.