Порошенко назвав умову, за якої не продовжуватиме воєнний стан

 

Воєнний стан в Україні після завершення 30-денного терміну його дії (26 грудня) не буде продовжений, якщо не буде повномасштабного вторгнення Росії.

Про це заявив президент Петро Порошенко на великій прес-конференції в Києві в неділю, 16 грудня.

“Якщо не відбудетеся повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації на територію України, за межами лінії зіткнення, воєнний стан продовжений не буде, і почнеться підготовка до виборів президента”, – сказав Порошенко.

Він наголосив, що воєнний стан не має перешкоджати проведенню виборів.

Водночас глава держави стверджує, що для введення воєнного стану були всі підстави, і навіть його опоненти в парламенті, після кількагодинної полеміки, проголосували “за”.

За словами президента, з часу введення воєнного стану було відведено менше 10% російських військ, зосенеджених біля кордону України.

“Левова частина залишилася. На жаль, відведено лише менше 10%. Якби війська були відведені, я б негайно припинив дію воєнного стану”, – запевнив Петро Порошенко.

За словами Порошенка, саме він вніс пропозицію запровадити 30-денний термін воєнного стану.

Президент підкреслив, що спочатку планувалося ввести воєнний стан терміном на 60 днів, оскільки були відомості військових про розгортання нових сил РФ. Однак пізніше було прийнято рішення про передислокацію військ, що дало можливість зменшити термін.

“У нас на сьогоднішній день існувала і продовжує існувати загроза вторгнення збройних сил РФ на суверенну територію України. Ми маємо бути готовими”, – додав він.

Нагадаємо, що воєнний стан в Україні було запроваджено з 26 листопада до 26 грудня в 10 областях у зв’язку з агресією Росії проти кораблів ВМСУ в Чорному морі.

Читайте також:
Президент вніс до ВР законопроект про дозвіл на вибори під час воєнного стану

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.