Моряки із затонулого судна “Волго-Балт” прибули в Одесу

 

Семеро українців – члени екіпажу суховантажного судна “Volgo-Balt 214”, яке затонуло в Чорному морі неподалік Туреччини – в суботу, 12 січня, прибули зі Стамбула на Батьківщину, до Одеси.

У міжнародному аеропорту “Одеса” їх зустрічали родичі, представники МЗС та благодійного фонду “Ассоль”, повідомляє “Укрінформ“.

Прибулі моряки – Євген Ільченко, Денис Скачко, Станіслав Шевчук, Павло Мельниченко, Олег Геращенко, Євген Яценко і кок Тетяна Будко.

“Довелося провести близько чотирьох годин у крижаній воді, поки до місця аварії судна прибули вертольоти турецьких рятувальників. До того часу майже половина членів екіпажу загинула”, – сказав Яценко в коментарі ЗМІ.

У свою чергу Тетяна Будко розповіла виданню “Думська“: “Це сталося вранці, у нас був сніданок. Частина хлопців вже поїли, я чекала інших. Тут з містка почувся шум, кричали «Тривога! Нас поламало». Всі почали збиратися, надягати жилети, герметичні костюми. Коли вийшли на корму, носа вже не було видно. Ми всі почали стрибати в воду. Плоти були, але шторм відніс їх від нас, дістатися було неможливо”.

Мати загиблого електрика Володимира Овдієнка, якого досі не знайшли, Тетяна, розповіла, що недавно суховантаж отримав пробоїну.

“Йому (Володимиру) тільки 21 рік виповнився, – журиться жінка. – На кораблі, він говорив, була пробоїна, а його як самого компактного змусили її закладати … Говорив, що судно старе, як корито”.

Читайте також:
Врятованих українських моряків із судна “Волга-Балт” виписали з лікарні, вони їдуть додому

Як інформувала “Новинарня“, вранці 7 січня в Чорному морі біля берегів Туреччини затонуло зареєстроване в Стамбулі вантажне судно “Волго-Балт 214”, яке йшло під панамським прапором із порту Азов (РФ) до Самсуна. Раніше корабель належав Росії, він входив до “чорного списку” суден, які після 2014 року незаконно заходили в порти окупованого РФ Криму.
Старе судно не витримало удару хвилі, розламалося та затонуло.

На його борту перебував екіпаж із 13 людей, з яких двоє – азербайджанці (капітан і помічник), 11 – громадяни України. Загинули шість осіб – четверо громадян України (Дмитро Крепець, Володимир Овдієнко, Ростислав В’язівський і Руслан Боднік) та двоє громадян Азербайджану. Сім українців були врятовані турецькими службами.

У МінТОТ повідомили, що судно везло вугілля з Росії до Туреччини. Здогадно, це вугілля з ОРДЛО. Моряки заявили, що не знають походження вантажу.

“Волго-Балт 2014”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна