Врятованих українських моряків із судна “Волга-Балт” виписали з лікарні, вони їдуть додому

 

Сімох українських моряків, врятованих 7 січня із затонулого поблизу берегів Туреччини судна “Волга-Балт 214”, виписали з клініки міста Самсун.

Про це 10 січня повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

Як інформувала “Новинарня“, врятовані – Станіслав Шевчук, Павло Мельниченко, Олег Геращенко, Євген Ільченко, Євген Яценко, Денис Скачко і Тетяна Будко (жінка-кок).

Після виписки з лікарні моряки зустрілись з губернатором Самсуна.

“Ще раз висловлюємо вдячність Осману Каймаку (губернатор провінції Самсун – “Н”) та турецькій стороні за надану високопрофесійну допомогу та щиру турботу. Найближчим часом моряки повернуться на Батьківщину”, – написав Сибіга у “Твіттері”.

Як інформувала “Новинарня“, вранці 7 січня в Чорному морі біля берегів Туреччини затонуло зареєстроване в Стамбулі вантажне судно “Волга-Балт 214”, яке йшло під панамським прапором із порту Азов (РФ) до Самсуна. Раніше корабель належав Росії, він входив до “чорного списку” суден, які після 2014 року незаконно заходили в порти окупованого РФ Криму.
Старе судно не витримало удару хвилі, розламалося та затонуло.

На його борту перебував екіпаж із 13 людей, з яких двоє – азербайджанці (капітан і помічник), 11 – громадяни України. Загинули шість осіб – четверо громадян України та двоє громадян Азербайджану. Сім українців були врятовані турецькими службами.

У МінТОТ повідомили, що судно везло вугілля з Росії до Туреччини. Здогадно, це вугілля з ОРДЛО. Моряки заявили, що не знають походження вантажу.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна