Судно “Волго-Балт”, яке затонуло з вугіллям по дорозі з РФ в Туреччину, входило у “Кримський чорний список”

 

Судно “Волго-Балт 214”, яке 7 січня затонуло біля берегів Туреччини, має російське походження, воно входило до так званого “Кримського чорного списку” і здійснювало рейси до портів окупованого Криму.
Як передає “Новинарня“, про це заявив Андрій Клименко, координатор моніторингової групи БФ “Майдан закордонних справ” та редактор BlackSeaNews.

“Кримське прокляття” продовжує працювати… В умовах сильного шторму на шляху з порту Азов (РФ) до порту Самсун (Туреччина) затонув черговий фігурант “Кримського чорного списку” VOLGO BALT 214 з азербайджансько-українським екіпажем… Заходив до окупованої Керчі та Феодосії в 2014-15 роках. Половина екіпажу загинула. Ну скільки ж разів можна казати морякам – перевіряйте кримських порушників, бо вони тонуть один за одним, бо це судна, яких власникам не шкода…” – написав Клименко у “Фейсбуці”.

Він зазначив, що затонуло старе судно типу “річка-море”, якому 40 років, воно має прапор Панами і належить турецькій фірмі ORBITAL SHIP MANAGEMENT Co, зареєстрованій у Стамбулі.

Водночас Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України повідомило, що до літа 2017 року судно “Волго-Балт” ходило під російським прапором, змінивши його на два місяці на прапор держави Сент-Кіттс і Невіс, а в подальшому, з серпня 2017 року – на прапор Панами.

У МінТОТ вказали на те, що “Волго-Балт 2014” перевозив 3000 тонн вугілля з порту Азов (Російська Федерація).

“Цей російський порт в Ростовській області часто використовується для незаконного вивезення вугілля з частини окупованого Донбасу до портів Туреччини та інших країн”, – зазначено в повідомленні.

Андрій Клименко опублікував суднову роль “Волго-Балт 214”, з якої випливає, що екіпаж складався з 11 українців та двох громадян Азербайджану (капітан Тубат Ісмаїлов і його помічник Маммадалі Ібрагімов, обидвоє загинули).
У катастрофі також загинули громадяни України Володимир Овдієнко, Дмитро Крепець, Ростислав В’язовський і Руслан Бондик.

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга повідомив, що були врятовані українці Станіслав Шевчук, Павло Мельниченко, Олег Геращенко, Євген Ільченко, Євген Яценко, Денис Скачко і Тетяна Будко (жінка-кок).

За даними МЗС України, судно затонуло після сильного удару хвилі.

Читайте також:
Катастрофа судна “Волга-Балт” з українцями біля берегів Туреччини: загинули шість моряків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна