Катастрофа судна “Волга-Балт” з українцями біля берегів Туреччини: загинули шість моряків

оновлено

Уранці в понеділок, 7 січня, вантажне судно з вугіллям затонуло біля північного узбережжя Туреччини.

Про це повідомили берегова охорона та місцева влада, передає Reuters.

Судно “Волга-Балт” з панамським прапором, що вирушило з російського порту в Азовському морі, надіслало сигнал за близько 148 кілометрів від берегів турецького Самсуна.

Тринадцять членів екіпажу перебували на балкері, зокрема дев’ять громадян України, двоє громадян Азербайджану та двоє росіян, повідомляла агенція Reuters.
Згодом росіяни спростували інформацію про своїх підданих на судні. Відтак з’явилася уточнена інформація: членами екіпажу є 11 українців.

Берегова охорона заявила, що сигнал лиха попереджав про можливість затоплення судна.

За оновленими даними, шість членів екіпажу загинули, сімох вдалося врятувати.

Операція порятунку проводилася за допомогою літака, двох вертольотів і двох човнів, повідомляє агентство.

ОНОВЛЕНО. Внаслідок аварії загинуло четверо громадян України. Про це повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга у Twitter.

“Сьогодні вранці біля берегів Самсуна через погодні умови затонуло торгове судно. Із 13 членів екіпажу 11 були громадянами України. Береговою охороною було оперативно вжиті належні заходи. На жаль, не вдалося врятувати 4 наших співвітчизників”, – зазначив посол.
“Решту сім членів екіпажу доправлено до різних лікарень міста Самсун. Постраждалих відвідав губернатор провінції, вони перебувають під належним наглядом. До Самсуна виїхав консул. Висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих та сподіваємось на якнайшвидше одужання постраждалих”, – додав Сибіга.

Як повідомив журнаілстам заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, судно не витримало удару хвилі й розламалося.

“Усі витрати, пов’язані з лікуванням постраждалих, забезпечить страхова компанія”, – додав він.

Представник МЗС також висловив співчуття родинам загиблих моряків.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна