Україна депортувала білоруса за антиукраїнську пропаганду, — СБУ

 

Служба безпеки заявляє про депортацію громадянина Республіки Білорусь Павла Карназицького, який поширював антиукраїнську пропаганду на території нашої держави.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Зазначається, що 2 січня 2019 року іноземця примусово повернуто до РБ із забороною в’їзду в Україну терміном на три роки.

Оперативники спецслужби встановили, що іноземець проживав в Україні нелегально та публічно розповсюджував фейкову інформацію.

“Зокрема,  під час виступів на деяких телевізійних каналах він ставив під сумнів визнані міжнародною спільнотою докази присутності військ країни-агресора на тимчасово окупованих територіях нашої держави”, – пояснюють в СБУ.

За даними спецслужби, Карназицький неодноразово публікував антиукраїнські матеріали на медіа-ресурсах, підконтрольних організаціям “ДНР” та “ЛНР”.

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що після введення обмежень на в’їзд російських громадян в Україну спецслужби РФ все частіше залучають до провокацій іноземців.

“Діяльність подібних проплачених Росією пропагандистів становить загрозу не тільки національним інтересам України, але й суперечить законодавству країн їх походження”, – зауважив Грицак.

У той же час адвокат Андрій Доманський стверджує, що Карназицькому не надали правову допомогу та можливість поспілкуватись із захисником.

Доманський каже, що Карназицький був змушений покинути Білорусь через політичне переслідування його як журналіста, проживав в Україні і з кінця 90-х.

Читайте також:
Напередодні виборів Путіна СБУ депортувала російську пропагандистку Гончарову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна