Українські крилаті ракети “Нептун” і ПЗРК “Колібрі” випробують в 2019 році

 

У 2019 році Україна планує випробувати нові зразки зброї.

Про це повідомили у неділю, 30 грудня, в прес-службі Кабміну.

Зазначають, що, зокрема, розпочнуться випробування вітчизняного переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) “Колібрі”.

Також наступного року українські зброярі завершать розробку і почнуть державні випробування комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських передових цілей за проектом “Нептун”.

“Ця зброя буде високоточною, сучасною і такою, що відповідає стандартам НАТО”, — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що на початку грудня ракета “Нептун” пройшла успішні випробування в Одеській області. Ракета вразила ціль на відстані 280 кілометрів. Також раніше ЗСУ випробували новий український мінометний комплекс “Барс”.

Як повідомляла “Новинарня“, державний концерн “Укроборонпром” упродовж 2018 року передав до українського війська понад 2500 одиниць високоточного озброєння.

Серед переданого озброєння — високоточні ракетні комплекси “Стугна-П”, “Корсар” та “Бар’єр”, ракетний комплекс “Вільха”, новітня крилата ракета “Нептун” високоточні 152-мм снаряди “Квітник” та ін.

Читайте також:
Крилату ракету “Нептун” візьмуть на озброєння за рік, “Вільха” вже йде до серії, – Турчинов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна