РНБО продовжила обмеження на в’їзд в Україну чоловіків – громадян РФ

 

Рішенням Ради нацбезпеки і оборони 26 грудня продовжено дію обмежувальних заходів Державної прикордонної служби щодо в’їзду до України чоловіків – громадян Росії.

Про це повідомив департамент комунікації МВС України з посиланням на інформацію першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового.

“Беручи до уваги складну безпекову ситуацію, всі органи системи МВС продовжують працювати у посиленому варіанті несення служби. В тому числі, рішенням РНБО продовжено дію обмежувальних заходів Держприкордонслужби щодо в’їзду до України чоловіків – громадян Росії”, – заявив Яровий.

Він також повідомив, що з початку введення воєнного стану не допущено в’їзд на територію України 1616 громадян РФ, в тому числі в областях, де введено воєнний стан – 866.

При цьому російською стороною повернутий 351 громадянин України.
України.

Як повідомляла “Новинарня“, 30 листопада голова ДПСУ Петро Цигикал заявив, що у зв’язку з введенням воєнного стану громадянам чоловічої статі з РФ у віці від 16 до 60 років обмежений в’їзд на територію України.

Воєнний стан в десяти областях, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів, тривав 30 діб – з 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня. Його оголошували через атаку Росії на українські кораблі на Чорному морі 25 листопада.

Читайте також:
Рада нацбезпеки запровадила нові санкції проти РФ за Азов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна