Президент оголосив про закінчення воєнного стану

оновлено

Президент Петро Порошенко заявив про завершення дії воєнного стану в десяти областях України.

Про це він сказав на засіданні РНБО в середу, 26 грудня.

“Зараз о 14-й годині припиняється воєнний стан. Це моє принципове рішення. Воно грунтується на аналізі всіх складових поточної безпекової ситуації в країні”, – сказав глава держави.

При цьому Порошенко заявив, що Росія не зменшила свою військову присутність в Азовському морі.

“Ситуація навколо України не дуже змінилася. Ви бачите, що ОБСЄ підтвердила дані нашої розвідки, і в районі Луганська знайдено підтягнуті засоби та реактивні системи «Град», збільшено кількість артилерії, не відведено танки, зафіксовані супутниковими знімками наших союзників по НАТО”, – заявив президент на Радбезі.

Нагадаємо, що воєнний стан в Україні було запроваджено з 26 листопада з 14:00 ц 10 областях у зв’язку з агресією Росії проти кораблів ВМСУ в Чорному морі.

Режим воєнного стану діяв в областях, розташованих уздовж російського кордону, придністровської ділянки молдовського кордону (т.зв. “ПМР”) та на узбережжі Чорного та Азовського морів – Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській та Вінницькій.

Відповідно до Статті 7 закону “Про правовий режим воєнного стану”, воєнний стан на всій території України або в окремих її місцевостях припиняється після закінчення строку, на який його було введено.

“Режим воєнного стану завершується автоматично за умови усунення загрози нападу або загрози національної стратегії незалежності України, її територіальної цілісності. Президент України може прийняти указ про скасування воєнного стану на всій території України або в окремих її місцевостях, про що повинно бути негайно оголошено через засоби масової інформації”, – йдеться у законі.

Читайте також:
Президент вніс до ВР законопроект про дозвіл на вибори під час воєнного стану

У навчальних центрах Збройних сил України завершили підготовку резервістів.
ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна