Росія розширила санкції проти України. ОНОВЛЕНО

оновлено

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про розширення списку фізичних та юридичних осіб з України, щодо яких вводяться санкції.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

«Список фізичних і юридичних осіб України, щодо яких будуть застосовуватись спеціальні обмежувальні заходи, розширено. Я підписав відповідну постанову. Це зроблено для захисту інтересів російської держави, компаній та громадян Росії», – повідомив Медведєв.

ОНОВЛЕНО. Росія додала до свого санкційного списку загалом понад 245 людей та сім компаній із України. Частина з перерахованих людей є представниками “Опозиційного блоку” і колишніми членами Партії регіонів, головою якої був президент-утікач Віктор Янукович.

Оновлений список із переліком людей, які потрапили під санкції, опублікований 25 грудня на сайті російського уряду.

Під санкції зокрема потрапили екс-“регіонали” Михайло та Дмитро Добкіни, Олександр Вілкул, Євген Мураєв, Вадим Новинський, Віталій Хомутиннік, Дмитро Святаш, Дмитро Шенцев, Ігор Шурма, Борис Колесников, а також народні депутати з БПП, “Народного фронту” та ін.

Також до оновленого списку санкцій потрапили мер Одеси Геннадій Труханов та прокурор, який веде справи Майдану Олексій Донський.

Всього у російському санкційному списку тепер 567 людей та 75 компаній.

Як інформувала “Новинарня“, 1 листопада Росія ввела санкції щодо 322 громадян і 68 компаній з України.

Серед фізичних та юридичних осіб, на яких поширюються санкції – депутати Верховної Ради VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники адміністрації президента України, керівники органів виконавчої влади і великих українських компаній, судді КС, юридичні особи, що контролюються найбільшими бізнесменами України, громадські активісти тодо.

У відповідній постанові вказується, що вона спрямована “на протидію недружнім діям щодо російських громадян і юридичних осіб з боку України і на нормалізацію двосторонніх відносин”.

При цьому уряд Росії в санкційному документі переплутав націоналіста Євген Карася з тезкою-галеристом.

У новому списку є молодий Євген Карась із “С14”, при цьому тезка-галерист теж залишився.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна