У центрі Києва на Будинку профспілок відновив роботу головний годинник країни. ВІДЕО

 

У Києві завершилася реконструкція Будинку профспілок на Майдані Незалежності, який згорів під час Революції гідності в лютому 2014 року.

Фіналом відновлювальних робіт став головний годинник України, розташований на 24-метровій висоті над дахом. 22 грудня його ввімкнули вперше після пожежі, яку спричинив напад підрозділу “Альфа” СБУ на штаб майданівців у “профспілках”.

Нове електронне табло більше від попереднього, до того ж воно циклічне – зображення може йти по всьому периметру чотиригранника.

Як повідомляє ТСН, наразі годинник функціонує в тестовому режимі, а безперебійно запрацює через тиждень.

У суботу “київський Біг-Бен” показував дату, час, погоду, синьо-жовтий прапор.

Читайте також:
У пожежі в Будинку профспілок в лютому-2014 загинули двоє людей,
– журналіст

Як інформувала “Новинарня“, в листопаді Будинок профспілок опинився в епіцентрі скандалу через ресторан швидкого харчування KFC, який відкрився на першому поверсі саме до роковин початку Революції гідності. Це спричинило протести громадських активістів і городян. Заклад фастфуд вирішили закрити.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна