“Тут загинули люди”: на Майдані протестували через появу фаст-фуду у Будинку профспілок, є затримані

 

У Києві в згорілому під час Революції Гідності в лютому 2014 року Будинку Профспілок почав роботу ресторан швидкого харчування мережі KFC, що викликало обурення громадян і протести біля закладу.

Як повідомляють користувачі соцмереж, на місці з’явилися представники поліції та Нацгвардії, передає УНІАН.

Після того, як активісти пізно ввечері у середу, 21 листопада, запалили піротехніку та розписали стіни біля ресторану, поліція почала затримувати людей.

Під час затримань застосовувався сльозогінний газ та засоби фізичного впливу. Також правоохоронці перекривали вихід з метро.

Про конкретні підстави для затримання працівники поліції станом на 01:00 четверга, 22 листопада, не повідомляють.

До відділення поліції на вулиці Герцена, 9, куди привезли затриманих, приїхали активісти, юристи.

Також повідомляється про прибуття на місце інциденту нардепа Ігоря Луценка. Лідер націоналістичної організації С14 Євген Карась уточнив, що серед затриманих — активісти руху.

“У річницю революції виникли написи на забігайлівці КFC, яка надумалась розміститись у профспілках, де гинули люди. Громада вже не раз попереджала, що в цьому місці генделі та караоке недопустимі, в будь-якій формі“, — вважає Карась.

Читайте також:
Передмова музею. У Профспілках відкрили Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна