Санкції змусили росіян “увімкнути мізки”, — Путін

 

Президент Росії Володимир Путін заявив, що західні санкції мають невеликий негативний вплив на російську економіку, проте він вважає, що обмеження змусили Росію “увімкнути мізки”.

Про це президент РФ заявив на прес-конференції у четвер, 20 грудня, яка транслювалась у ефірі російських телеканалів, повідомляє “Європейська правда”.

“Так, негативний вплив є. Але є і плюс від цих санкційних справ. Це змусило нас увімкнути мізки за дуже багатьма напрямками. І, до речі, західні експерти це теж визнають”, — заявив президент Росії.

Далі Путін став наводити аргументи на користь своєї заяви.

“У нас доля вітчизняного транспортного машинобудування у 2017 році склала 98%… Цього року ми витратили на заміщення імпорту 600 млрд. рублів… Я вже не говорю про АПК. Просто ми ринок прикрили. Так, на жаль, це призвело до підвищення цін на внутрішньому ринку на продовольство, але зараз ціни стабілізувалися значним чином, а сільське господарство зробили такий ривок, який важко було уявити”, — сказав російський президент.

Також Путін впевнений, що санкції проти Росії застосовують через “зростанням її могутності”. “З’являється потужний, сильний гравець, з яким треба рахуватись. А не хочеться”, — зазначив президент Росії.

Читайте також:
“РПЦ московського патріархату в Україні”: Путін промовився про вплив Кремля на УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна