“РПЦ московського патріархату в Україні”: Путін промовився про вплив Кремля на УПЦ МП

 

Президент РФ Володимир Путін у середу, 20 грудня, прокоментував створення Православної церкви України, звинувативши Вселенського патріарха у бажанні наживи та виконанні “вказівок з Вашингтона”.

До всього, Путін заявив про можливий “важкий і кровавий характер” подальшого розвитку подій, передає “Телеканал 24”.

Так, президент РФ традиційно звинувачує владу України у “втручанні в релігійне життя”. При цьому Путін назвав новостворену Православну церкву України належною до “Стамбульського патріархату”.

Однак, розповідаючи про “незалежність УПЦ МП в Україні” очільник Кремля обмовився.

“РПЦ московського патріархату в Україні… Ой, не РПЦ, а Українська православна церква московського патріархату в Україні була цілком незалежною”, – сказав він, додавши, що УПЦ МП нібито “лише згадували на проповідях ім’я московського патріарха”.

Цього разу Путін також не поскупився на закиди – звинуватив Вселенського патріарха Варфоломія у “бажанні наживи”.

“Думаю, головний мотив для Варфоломія підкорити територію, а потім ще й заробляти на цьому”,
– заявив президент РФ.

При цьому Путін сказав, що після створення нової церкви в Україні розпочнеться нібито “розподіл власності”. Російський президент спрогнозував “кровавий характер” при такому розвитку подій.

“Він може отримати дуже важкий, якщо не кровавий характер”, – сказав Володимир Путін.

Як повідомляла “Новинарня“, Верховна Рада ухвалила законопроект №5309 про перейменування Української православної церкви (Московського патріархату).

Наприкінці ранкового засідання в четвер, 20 грудня, закон підтримали 240 депутатів. “Проти” голосував лише “Опозиційний блок”.

Читайте також:
Онуфрій втратив титул “митрополит Київський”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна