МЗС України закликає відключити Росію від SWIFT

 

Міністерство закордонних справ України закликає виключити Російську Федерацію з міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів (SWIFT).

Відповідний заклик розмістили разом з ілюстрацією, на якій зображено вимикач і лампа з російським гербом всередині, на сторінці дипвідомства у Facebook.

“No SWIFT for Russia! (Жодного SWIFT для Росії, — “Н”)”, — йдеться у повідомленні, яке супроводжує відповідну ілюстрацію.

До слова, SWIFT – це міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів. Головний офіс розташований в Брюсселі.

Раніше спеціальний представник держдепу США з питань України Курт Волкер заявляв, що остаточна відповідь США та ЄС на атаку Росії ще формується і в арсеналі американського уряду та їхніх союзників залишається ще чимало важелів тиску на Росію.

Зокрема, мова йде про обмеження права російських суден заходити в порти  і “ядерну опцію” —відключення Росії від SWIFT.

Читайте також:
Волкер закликав ЄС посилити санкції проти Росії через азовський напад

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.