Україна пропонує 27 грудня узгодити дати новорічного перемир’я на Донбасі

 

Україна запропонувала обговорити безпекову ситуацію на Донбасі та узгодити дати припинення вогню на відеоконференції 27 грудня.

Про це у Facebook повідомила віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

“В Мінську відстоюємо позицію, що СММ ОБСЄ повинна розширити моніторинг на Крим і акваторію Азова та Чорного моря. Пропонуємо встановити постійні моніторингові пункти спостереження в Керчі. Якщо з російського боку не будуть продовжені провокації і акти відкритої збройної агресії, якщо безпекова ситуація дозволятиме, українська сторона підтримає різдвяне припинення вогню… Пропонуємо обговорити безпекову ситуацію і узгодити дати припинення вогню на відеоконференції 27 грудня”, — зазначила Геращенко.

Вона також наголосила, що на останніх засіданнях гуманітарної підгрупи та ТКГ всі українські ініціативи було відхилено. Попри це українська сторона напрацювала низку ідей, аби далі боротися за звільнення кожного українця.

Геращенко також окреслила вимоги на наступне засідання ТКГ, серед яких скасування результатів псевдовиборів у так званих “ДНР/ЛНР”, ліквідація всіх псевдоінститутів “влади” та допуску ОБСЄ до українсько-російського кордону та в Крим.

Читайте також:
Без обміну: Геращенко повідомила результати останнього цьогоріч засідання ТКГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна