Держсекретар США Майк Помпео провів розмову з главою ПЦУ Епіфанієм

 

Держсекретар США Майкл Помпео провів телефонну розмову з предстоятелем автокефальної Православної церкви України митрополитом Київським Епіфанієм.
Про це ввечері 18 грудня повідомив сайт Держдепу США.

“Секретар Майкл Помпео сьогодні провів телефонну розмову з новообраним главою Православної церкви України митрополитом Епіфанієм, підкресливши підтримку США релігійної свободи та українського суверенітету”, – вказано в повідомленні.

Помпео також закликав поважати право усіх українців на свободу віросповідання.

Як повідомляла “Новинарня“, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського УПЦ Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви в Україні.
Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив, що 6 січня 2019 року на Фанарі вручить блаженнійшому Епіфанію томос про українську автокефалію.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна