СБУ покличе на допит намісника Києво-Печерської лаври

 

Найближчими днями намісника Києво-Печерської лаври, митрополита Павла викличуть на допит до Служби безпеки України.

Про це повідомила агентству “Інтерфакс-Україна” у вівторок, 18 грудня, речник СБУ Олена Гітлянська.

“У найближчі дні в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за статтею 161, буде викликаний в якості свідка митрополит Павло”, – сказала вона.

До слова, ст. 161 Кримінального кодексу України – “Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії”.

Як повідомляла “Новинарня“, 30 листопада 2018 року співробітники СБУ провели обшуки за місцем проживання намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла в рамках справи за ст.161 КК України.

Намісник Києво-Печерської лаври Павло назвав обшуки політичним тиском.

Також Служба безпеки 12 грудня заявила про запобігання провокаціям напередодні і під час проведення об’єднавчого церковного собору в Києві, спланованим російськими спецслужбами.

За даними СБУ, організатором замовних протестних акцій мав стати житель Києва, а координатором – намісник Києво-Печерської лаври.

Читайте також:
“Я підтримую УПЦ і готовий до викликів у СБУ”: священики та віряни УПЦ МП запустили флешмоб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна