“Я підтримую УПЦ і готовий до викликів у СБУ”: священики та віряни УПЦ МП запустили флешмоб

 

Священнослужителі Української православної церкви Московського патріархату та віряни запустили у соцмережах флешмоб на підтримку своєї церкви та священиків, до яких з обшуками приходила Служба безпеки України.

Ініціатор флешмобу — протоієрей Василь Начев, священик УПЦ МП, якого також викликали на допити, передає “Громадське”.

Він зазначив, що долучаючись до флешмобу, віряни та священики демонструють “відданість матері-церкві” та те, що вони бояться залякувань.

“Я, протоієрей Василь Начев, священик УПЦ розпочинаю флешмоб на підтримку святої Церкви та моїх побратимів священників, яких СБУ в Рівненській області викликала на допити, серед них також і мене. Цим ми покажемо нашу вірність матері церкві, її предстоятелю. Блаженнішому митрополиту Онуфрію а також те, що ми не боїмося тиску та залякування”, — написав він у Facebook.

Люди фотографуються з білим аркушем, на якому написано “Я підтримую УПЦ і готовий до викликів у СБУ”, “Я підтримую УПЦ МП та Владику Онуфрія, готова до викликів у СБУ. Яко з нами Бог”.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб Георгій Тука прокоментував цю акцію, назвавши її “попомобом”.

“Підтримую російський “попомоб”. Знаю, панове, адресу того самого СБУ, куди вам треба йти на сповідь”, — написав Тука.

Читайте також:
СБУ прозвітувала про цікаві знахідки під час обшуків в УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна