СБУ прозвітувала про цікаві знахідки під час обшуків в УПЦ МП

 

Під час обшуків у адміністративних приміщеннях Української православної церкви Московського патріархату Служба безпеки України викрила мережу розповсюдження матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу.

Про це 5 грудня повідомив прес-центр СБУ.

У Службі зазначили, що протягом останніх днів провели низку обшуків у окремих адміністративних приміщеннях УПЦ МП та приватних будівлях, які належать представникам цієї конфесії.

“За результатами обшуків вилучено чимало друкованої продукції, зміст якої має ознаки розпалювання релігійної та міжконфесійної ворожнечі.
Серед іншого протягом двох діб вилучено 75 примірників брошури «УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА: Відносини із державою. Ставлення до АТО та церковного розколу. ПИТАННЯ І ВІДПОВІДІ», що вже потрапляла в поле зору СБ України, і на яку вже є відповідний висновок експерта”, – ідеться в повідомленні з Володимирської.

 

Експертиза Українського науково-дослідного інституту технічної та судової експертиз визнала, що це видання “містить пропаганду релігійної нетерпимості…ображає почуття громадян… у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, розпалює релігійну міжконфесійну ворожнечу та ненависть”.

Крім того, іншим вилученим матеріалам кваліфіковані експерти також дадуть оцінку.

 

Як інформувала “Новинарня“, 3 грудня стало відомо, що правоохоронці проводять обшуки у будівлях, які належать єпархіям УПЦ Московського патріархату. Зокрема, силовики провели вісім санкціонованих обшуків у Києві, Житомирі, Овручі і Коростені.

Перед тим, 30 листопада, Служба безпеки України проводила слідчі дії за місцем проживання предстоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя).

Зазначалося, що слідчі дії проводяться у межах кримінального провадження за частиною 2 статті 161 ККУ (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, розпалювання міжконфесійної ворожнечі).
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна