“Важливий крок до деокупації”. Порошенко відреагував на “кримську” резолюцію ГА ООН

 

Президент Петро Порошенко привітав ухвалення Генеральною Асамблеєю ООН резолюції щодо мілітаризації Криму та акваторії Чорного та Азовського морів.

“Сьогодні зроблено ще один важливий крок на шляху до деокупації Криму. Резолюція засвідчила однозначну оцінку світової спільноти щодо триваючої протиправної поведінки Кремля”, – наголосив глава держави в заяві, яку поширила його прес-служба в ніч із 17-го на 18 грудня.

“Цивілізований світ вкрай занепокоєний небезпекою, яку несе Росія як на суші, так і на морі. Завдяки солідарній підтримці союзників та партнерів з найвищої світової трибуни задокументовано черговий міжнародний злочин Кремля, що стане частиною консолідованої претензії України до російської держави. Агресивно мілітаризуючи регіон, Кремль продовжує дестабілізувати світову стабільність і порядок. Спершу, окупацією українського Криму, він розтоптав принцип непорушності кордонів. А тепер хоче перетворити Чорноморсько-Азовський регіон на сіру зону свого виключного контролю. Нині під прицілом Кремля – не лише свобода судноплавства, а й режим нерозповсюдження ядерної зброї”, – ідеться в заяві.

“Недавній відкритий акт агресії проти України в районі Керченської протоки вкотре підтвердив справжні наміри Росії і нагадав про те, що кремлівський похід проти європейської безпеки, набирає обертів. Це справжній виклик для всієї євроатлантичної безпеки.
Світова спільнота єдина у своїй позиції – Кремль має негайно та безумовно звільнити українських моряків та повернути Україні військові кораблі. Нинішня резолюція також підкреслює необхідність подальшої консолідації міжнародних зусиль для відновлення суверенітету і територіальної цілісності, включно з Кримом, як єдиного шляху з відновлення безпеки та стабільності в Європі”, – підкреслив Порошенко.

Як інформувала “Новинарня“, Генасамблея ООН 17 грудня підтримала проукраїнські резолюцію “Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів”. “За” проукраїнську резолюцію проголосували 66 країн, “проти” – 19 країн, “утрималися” – 72.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна