Хімлабораторія у Швейцарії посилила безпеку через шпигунство РФ

 

Лабораторія радіологічного та хіміко-бактеріологічного аналізу у швейцарському Шпиці, задіяна у справі отруєння Скрипалів, посилила заходи безпеки після зірваної спроби шпигунства з боку РФ.

Про це повідомляє міжнародна інформаційна служба Швейцарської національної телерадіокомпанії, передає “Укрінформ”.

“Посилення пропускного режиму і нові правила безпеки у сфері IT: лабораторія у Шпиці реагує на російські розвідувальні плани, які стали відомими цьогоріч”, — йдеться у повідомленні.

Вдосконалення програми гарантування безпеки хімлабораторії здійснюється згідно з розпорядженням швейцарського міністра оборони Гі Пармелена.

У листопаді 2018 року розпочалася фаза практичної реалізації додаткового пакету заходів щодо безпеки.

Зокрема, посилення заходів вжили в інформаційній та комп’ютерно-комунікаційній галузях, також посилили контроль у сфері оформлення допуску на територію хімлабораторії гостей та відвідувачів. Завершити цей процес планують до кінця 2018-го.

Як повідомляла “Новинарня“, навесні цього року нідерландська влада затримали чотирьох співробітників російських спецслужб, які розташували автомобіль з розвідувальною електронікою прямо під стінами будівлі Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ). Прямо із парковки вони планували зламати внутрішню комунікаційну мережу цієї структури.

У затриманих були вилучені, зокрема, залізничні квитки по Швейцарії, а в одному з їхніх портативних комп’ютерів знаходилася інформація про хімлабораторію у місті Шпіц.

Отже, ймовірно, наступною ціллю співробітників російських спецслужб мала стати саме ця лабораторія.

Як відомо, швейцарська лабораторія радіологічного та хіміко-бактеріологічного аналізу у місті Шпіц є провідним у Швейцарії та світі експертним закладом у своїй галузі.

Хімлабораторія, яка підпорядковується Міністерству оборони Швейцарії, проводила дослідження проб бойових отруйних речовин. Наприклад, тих, що могли стосуватися задіяння хімічної зброї у Сирії та отруєння Скрипалів у Солсбері.

Результати аналізів отруйних речовин мали для Кремля величезне значення. Швейцарські експерти проводили ці дослідження за дорученням ОЗХЗ.

Читайте також:
Помер голова російського шпигунського агентства Коробов, звинувачений в отруєнні Скрипалів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна