Німеччина надасть Україні 35 мільйонів євро на екологічні проекти

 

Мінекології погодило з Федеральним міністерством Німеччини з питань навколишнього середовища, збереження природи і радіаційної безпеки надання Україні 35 млн. євро в рамках Міжнародної кліматичної ініціативи на екологічні проекти за чотирма напрямками.

Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

“Мінекології успішно завершило переговорний процес із Федеральним міністерством Німеччини щодо надання допомоги у розмірі 35 млн. євро. Це велике досягнення і виклик для всієї екологічної спільноти України, яке направить економіку до зеленого зростання”, — цитує прес-служба профільного міністра Остапа Семерака.

Згідно з повідомленням, проекти, які будуть фінансуватися, мають орієнтуватися на виконання Паризької угоди, національних певних внесків, включати аспект міжнародного співробітництва у контексті протидії зміні клімату в акваторії Чорного моря і сприяти розвитку відновлюваної енергетики, зокрема — використання енергії біомаси замість викопних джерел енергії.

Читайте також:
лімкін: Росія майже спричинила на Донбасі екологічну катастрофу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна