Клімкін: Росія майже спричинила на Донбасі екологічну катастрофу

 

Через дії Росії на Донбасі виникли гуманітарна та екологічна катастрофи.

Про це заявив голова МЗС України Павло Клімкін під час Міжнародного безпекового форуму у Галіфаксі (Канада), передає Укрінформ.

“Через дії Кремля на Донбасі зараз панує майже гуманітарна та екологічна катастрофи, оскільки значна кількість вугільних шахт – затоплені, водо- та електропроводи стають ціллю обстрілів, однак росіяни не реагують, бо вони задіяні у контрабанді, “чорних” та “сірих” операціях у регіоні”, – підкреслив Клімкін.

“Без координованої протидії усім цим діям буде неможливо владнати ситуацію на Донбасі та в інших місцях, що нині палають. Нам слід виявляти більше солідарності і чинити на Росію більше політичного тиску більшою кількістю санкцій, однак спільної позиції із цього приводу немає”, – наголосив міністр.

Читайте також:
ОРДЛО не дають “режим тиші” для ремонту газогонів і екологічних загроз Донбасу, – СЦКК

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна