Євросоюз продовжив санкції проти РФ і вимагає звільнити моряків ВМСУ

 

Лідери держав і урядів країн-членів Євроcоюзу вирішили ще на півроку продовжити економічні санкції, пов’язаних з банківським, фінансовим та енергетичним секторами Росії.

Про це президент Європейської ради Дональд Туск повідомив у “Твіттері” увечері в четвер, 13 грудня.

“Рішення: ЄС одноголосно продовжує економічні санкції проти Росії, беручи до уваги відсутність прогресу у виконанні Мінських угод”, – заявив Туск.

Також він наголосив, що Єврорада вимагає від РФ негайного звільнення всіх затриманих українських моряків, повернення кораблів ВМСУ і вільного проходу суден через Керченську протоку.

Як повідомляла “Новинарня“, у 2014 року ЄС запровадив проти Росії економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори економіки. У березні 2015 року лідери Євросоюзу вирішили прив’язати ці санкції до виконання Мінських домовленостей. Після цього ЄС неодноразово продовжував чинність цих санкцій на півроку.
Попереднього разу Європейська рада продовжила економічні санкції, пов’язані з банківським, фінансовим та енергетичним секторами РФ, 29 червня. Термін дії цих санкцій спливає 31 січня 2019 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна