Лідери ЄС домовилися щодо прийому мігрантів та санкцій проти РФ

 

Лідери країн Євросоюзу домовилися про єдину політику щодо прийому біженців і вирішили продовжити санкції щодо Росії.

Про це повідомив голова Європейської ради Дональд Туск уранці в п’ятницю, 29 червня.

Як передає DW, прем’єр-міністр Люксембургу Ксав’є Бетель повідомив, що лідери ЄС прийшли до “проривної” угоди після того, як засідали в Брюсселі всю ніч.

За даними джерела агентства dpa в дипломатичних колах, табори для прийому врятованих після переправи через море біженців будуть створені в країнах-членах Євросоюзу, які погодяться на таке. Із цих таборів мігранти будуть розподілятися також по тих країнах ЄС, які готові добровільно їх прийняти.
Крім того, Євросоюз має намір створити табір для біженців в одній із північноафриканських країн, щоб скоротити потік людей, що переправляються через Середземне море.

Поки неясно, які країни готові приймати біженців і створити табори.

Раніше керівництво Італії погрожувало заблокувати результати дводенного саміту ЄС, якщо в підсумковій заяві учасників не буде відображена концепція спільної відповідальності за порятунок мігрантів, що прибувають морем.

Саміт проходив після скандалів із неприйняттям мігрантів Італією. Рятувальне судно Lifeline, що належить німецькій благодійній організації Mission Lifeline, 21 червня врятувало в Середземному морі 224 мігранти, які намагалися дістатися берегів Європи. Проте Італія та Мальта відмовилися впустити до себе врятованих.
Раніше влада Італії відмовилася допустити до своїх портів інший гуманітарний корабель, на борту якого перебували понад 600 мігрантів зі Сходу.
Італійський уряд звернувся до Мальти, аби прийняла біженців.

Як стало відомо з дипломатичних кіл в Брюсселі, лідери країн-членів Євросоюзу також ухвалили рішення щодо подальшого продовження економічних санкцій щодо Росії у зв’язку з відсутністю прогресу у вирішенні конфлікту в Україні.

Прийняті раніше штрафні заходи діють до 31 липня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна