ТКГ обговорює пропозицію щодо новорічного перемир’я

 

У Тристоронній контактній групі розглядають заходи для забезпечення режиму припинення вогню та готуються до проголошення традиційного перемир’я під час різдвяно-новорічних свят.

Про це спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік сказав журналістам у вівторок, 5 грудня, за підсумками засідання переговорної групи в Мінську, передає “Інтерфакс-Україна”.

“У робочій групі з питань безпеки учасники продовжили розгляд додаткових заходів щодо забезпечення режиму припинення вогню і підготовку до перемир’я в зв’язку з новорічними та різдвяними святами”, – розповів Сайдік.

“Дуже сподіваюся, що у нас буде дійсно серйозне перемир’я у зв’язку з новорічними та різдвяними святами”, – додав він.

Спецпредставник ОБСЄ також повідомив, що в засіданнях ТКГ буде зроблена перерва на чотири тижні – з 19 грудня до середини січня.

Раніше стало відомо, що російська сторона в Мінську заблокувала обговорення звільнення українських військових і цивільних, утримуваних в ОРДЛО, до кінця року.

Торік 27 грудня між Україною й ОРДЛО відбувся великий обмін полонених, заручників та інших утримуваних осіб. Сепаратисти звільнили 74 українських громадян.

Як інформувала “Новинарня“, різдвяно-новорічні перемир’я починалися 24 грудня 2016 року і 23 грудня 2017 року.

Остання наразі перемир’я – шкільне – починалося 29 серпня 2018 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна