Мінометами, СПГ, БМП, снайперами. У штабі розповіли, чим і де бойовики провокують у перший день перемир’я

 

“Бойовики ОРДО/ОРЛО нахабно порушують домовленості щодо встановлення режиму припинення вогню на час Різдвяних та Новорічних свят”, – про це йдеться в заяві української сторони Спільного центру контролю і координації, оприлюдненій після 18:00 в суботу, 23 грудня – у перший день оголошеного “перемир’я”.

Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики “ДНР” і “ЛНР” “здійснили підступні провокації із застосуванням зброї у перший же день встановленого всеохоплюючого та безстрокового режиму припинення вогню у зв’язку із різдвяними та новорічними святами, відповідно до домовленостей, досягнутих 20 грудня цього року в Мінську під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи”.

“Так, з 11.30 годин розпочався обстріл позицій підрозділів ЗС України в районі населеного пункту Луганське, де бойовики вели вогонь по позиціях підрозділів ЗС України в зоні АТО зі стрілецької та великокаліберної зброї, СПГ та озброєння БМП. Також найманці випустили по наших захисниках чотири міни калібру 82 мм. У цей же час позиції військовослужбовців ЗС України обстрілював ворожий снайпер.

Близько 13.00 години «гаряче» було також і на Донецькому напрямку, де в районах населених пунктів Лебединське та Авдіївка прокремлівські терористи вели вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів“, – сказано в повідомленні.

Українська сторона СЦКК наголошує: “підрозділи ЗС України у районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей безумовно дотримуюються Мінських домовленостей та забезпечують виконання усіх заходів щодо підтримання режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін на сході України”.

Як повідомляла “Новинарня“, 20 грудня в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі було домовлено про встановлення перемир’я з опівночі 23 грудня.
Спеціальний представни ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив, що учасники ТКГ виступили за введення дисциплінарних заходів, якщо сторони порушуватимуть “різдвяне перемир’я” на Донбасі.

У день 23 грудня бойовики “ДНР” заявили про нібито снайперський обстріл з боку ЗСУ, із району Мар’їнки по селищу Трудівські (Петровський район міста Донецьк).

Прес-центр штабу АТО у зведенні станом на 18:00 заявив про три обстріли з боку НЗФ ОРДЛО з початку доби.

Читайте також:
Доба перед перемир’ям: знову втрати в ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна