Із вересня РФ збільшила угруповання танків на нашому кордоні більш як удвічі, – Муженко

 

Російська Федерація з кінця серпня зміцнює свої сили біля кордону з Україною, і зараз військова загроза з її боку – найбільша з 2014 року.

Про це заявив командувач Збройних сил України – начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко в інтерв’ю агенції Reuters у вівторок, 4 грудня.

Генерал армії Муженко показав серію супутникових знімків на доказ розміщення російських танків типу Т-62М на відстані 18 км від українського кордону.

За словами начальника Генерального штабу, за два тижні з середини вересня до 1 жовтня кількість танків РФ на східному кордоні збільшилася більш ніж удвічі – з 93 до 250 машин.

На думку командувача ЗСУ, це доводить, що Росія нарощувала міць до захоплення трьох військових суден України 25 листопада, і це може бути передвісником повномасштабного вторгнення.
Таким чином Муженко пояснив введення воєнного стану в Україні.

“Перед нами – агресор, який не має жодних законних, моральних чи будь-яких інших обмежень… Дуже важко передбачити, коли він почне активні бойові дії проти України”, – заявив Віктор Муженко.

Він зазначив, що Україна збільшила кількість наземних і повітряних сил у регіоні, активізувала військову підготовку по усій країні, а наступного року планує завершити розбудову військової бази на Азовському морі.

Муженко наголосив, що інцидент у Керченській протоці був актом агресії з боку регулярних сил – прикордонної служби Російської Федерації проти Збройних сил України.

Читайте також:
Суспільну думку росіян вже готують до відкритої війни, — Братущак

93% росіян підтримали атаку своїх військ на кораблі ВМСУ в Чорному морі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна