Держдопомогу в розмірі 100 тис. грн. отримали 17 родин політв’язнів Росії, – МінТОТ

 

Станом на 1 грудня державну допомогу у розмірі 100 тисяч гривень отримали 17 родин українських громадян, незаконно позбавлених свободи в Росії у зв’язку з політичною або громадською діяльністю.

Про це повідомили у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

“Раніше МТОТ розпочато виплату державної допомоги особам, незаконно позбавленим свободи в РФ у зв’язку з політичною або громадською діяльністю. За результатами роботи комісії  при МТОТ, здійснено виплати сім’ям ще 13 осіб, незаконно позбавлених свободи в РФ”, – повідомили у відомстві.

У МінТОТ зазначили, що до кінця 2018 року комісія має намір розглянути “якомога більше сформованих кейсів для розподілення цільових державних коштів на допомогу особам, позбавленим особистої свободи”.

Консультації щодо подачі документів для їх подальшого розгляду надають за телефоном (044) 536 92 47 чи електронною поштою: [email protected].

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 18 квітня 2018 року №328 (зі змінами від 17 жовтня) особам, позбавленим особистої свободи незаконними збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією та/або органами влади РФ на тимчасово окупованих територіях України чи території РФ, передбачені виплати у розмірі 100 тисяч гривень.

“Передбачено: одноразова грошова допомоги у розмірі 100 тис. гривень особам, яких було позбавлено особистої свободи, звільнених у грудні 2017 р. – січні 2018 р.; забезпечення відшкодування правової допомоги та підтримки членів сімей політичних в’язнів шляхом одноразової виплати 100 тис. гривень; здійснення виплат держстипендій ім.Левка Лук’яненка; забезпечення здійснення заходів із соціальної реабілітації осіб, позбавлених особистої свободи”, – повідомили у МТОТ.

Читайте також:
Президент заснував премію ім. Лук’яненка для підтримки українців у російському полоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна