Президент заснував премію ім. Лук’яненка для підтримки українців у російському полоні

 

Президент Петро Порошенко заснував державну стипендію ім. Левка Лук’яненка для підтримки заручників, які утримуються в російському полоні.
Про це в середу, 25 липня, повідомляє прес-служба Банкової.

Зазначається, що Порошенко підписав указ “Про невідкладні заходи щодо захисту прав, свобод і законних інтересів осіб, незаконно затриманих, утримуваних Російською Федерацією, окупаційною адміністрацією Російської Федерації, звільнених з числа таких осіб, підтримки зазначених осіб та членів їх сімей”.

Цим актом глава держави заснував державну стипендію для підтримки згаданих осіб.

Президент доручив Кабінету Міністрів вжити необхідних заходів з метою виплати стипендії вже у поточному році.

Кабмін має вже у тижневий строк внести на розгляд президентові проект Положення про державні стипендії імені Левка Лук’яненка.

Розмір стипендій наразі не вказаний.

Уряд також має вжити необхідних заходів для захисту прав, свобод і законних інтересів відповідної категорії осіб, опрацювати питання щодо їх соціального захисту; забезпечити здійснення в установленому порядку заходів, спрямованих на реабілітацію та адаптацію звільнених осіб, які незаконно були затримані, утримувалися Російською Федерацією, окупаційною адміністрацією Російської Федерації, та членів їх сімей.

Читайте також:
“Ще не склали ціну”. Росія на ТКГ не погодилася міняти 36 політв’язнів

Як відомо, в Росії та окупованому Криму утримуються понад 70 українських політв’язнів, в ОРДЛО – більше сотні наших заручників і полонених.

Видатний український політик, державний діяч, дисидент і політв’язень радянських часів Левко Лук’яненко, який провів в ув’язненні 26 років, помер 7 липня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна