Клімкін сподівається, що тисячі кримчан почнуть чинити опір російській окупації

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сподівається, що тисячі кримчан почнуть чинити опір російській окупації півострова.

Про це він сказав у Києві на урочистій церемоній вручення почесної нагороди МЗС Польщі “За людську гідність” (Pro Dignitate Humane) родині незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, передає УНІАН.

“Росія сподівалася, що після того, як голодування припиниться, емоційна хвиля у світі якось вщухне, спаде, буде непомітною, хтось перестане повторювати ім’я Олега Сенцова”, — зазначив Клімкін.

Він наголосив, що премією “За людську гідність” отримала особлива людина, це “премія героя”.

“Оскільки те, що він зробив, коли чинив опір окупації, цього Росія не очікувала. Але ще менше, я гадаю, вона очікувала того опору, який він чинить зараз”, — сказав очільник МЗС України.

“Я впевнений, що прийде час, коли тисячі тих, хто зараз страждає від окупації в Криму, також почнуть чинити такий опір. Адже під окупацією Крим іде в нікуди. Він іде в нікуди для всіх – для українців, для кримських татар, для тих, хто говорить російською, просто в нікуди”, — підкреслив міністр.

За його словами, у жителів Криму окупанти “забирають все”.

“Можливість впливати на те, що відбувається в Криму. Намагаються витискати шляхом масового переселення з Кавказу та Волги. Психологічно тиснути на кожного. Це набагато гірший режим, ніж в самій Росії. Тому ми маємо допомогти всім тим, хто страждає від окупації”, — наголосив глава МЗС.

Як інформувала “Новинарня“, у Києві в суботу, 1 грудня, міністр закордонних справ Республіки Польща Яцек Чапутович урочисто вручив сестрі незаконно засудженого в Росії українського режисера Сенцова Наталії Каплан нагороду польського зовнішньополітичного відомства “За людську гідність”.

Міністр наголосив, що цією нагородою Польща висловлює підтримку Сенцову, який в очах усієї міжнародної спільноти є символом вічної боротьби за права людини.

Читайте також:
Сенцов відновлюється після голодування, а “курка за день” – брехня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна